DOEL

De Stichting "Ons Vertier" heeft zich ten doel gesteld op recreatief en toeristisch gebied activiteiten te ontplooien, die van natuur- en cultuurhistorische aard zijn en daardoor meerwaarde geven aan het toeristische- en recreatieve plan van de gemeente Uden. De activiteiten zullen op een bijzondere wijze worden uitgevoerd. Met paard en huifkar zullen ritten door de natuur gereden worden en de koetsier zal tijdens de ritten als gids optreden. Deze activiteit biedt, aan lichamelijk en geestelijk gehandicapten (hoofddoel), ouderen, gezinnen en kinderen onder begeleiding, een verruiming van de recreatieve ontspanningsmogelijkheden.
In de gemeente Uden zal deze toeristische trekker, zoals hierna vermeld wordt op velerlei wijze gebruikt kunnen worden.1. Het verhuren van een huifkar met koetsier, die volledig is aangepast voor gehandicapten.
2. Het verzorgen van huifkar ritten voor lichamelijk- en/of geestelijk gehandicapten.
3. Het verzorgen van het huifkar- integratieproject wat bestaat uit: ritten per huifkar waaraan valide en minder valide op hetzelfde tijdstip gebruik kunnen maken.
4. Het verzorgen van ritten met de huifkar door het natuur gebied ''Slabroek'' en naar het bezoekerscentrum ''Slabroek'' te Uden.
5. Verzorgen van huifkar ritten door en naar het schitterende winkelcentrum van Uden.
Daarbij zal een bezoek aan het ''Religieus Museum'' tot de mogelijkheden kunnen behoren.
6. Het verzorgen van ritten voor instellingen en bedrijven in Uden en omliggende gemeentes.
7. Het verzorgen van kinderfeestjes en verjaardagpartijtjes.
Daarbij zal een bezoek aan een speeltuin tot de mogelijkheden kunnen behoren etc.
8. Het volledig verzorgen van ritten met de huifkar voor ouderen.
Daarbij zal een bezoek aan een Cafetaria/Snackbar tot de mogelijkheden kunnen behoren etc.

Dankzij sponsoring hebben wij nu een ontvangstruimte en een rolstoeltoilet op ons bedrijf.