STICHTING "ONS VERTIER"

Wat is Stichting Ons Vertier? Ons Vertier houdt zich bezig met het verzorgen van ritten per huifkar. Deze tochten gaan door de prachtige natuur- en buitengebieden in en rondom gemeente Uden. Stichting Ons Vertier wil zich niet alleen beperken tot het vervoer van valide mensen, maar ook lichamelijk- en/of geestelijk gehandicapten kunnen een rit maken. De wagen is zelfs volledig ingericht voor rolstoelgebruikers. Hiervoor is de wagen voorzien van lichtgewicht oprij-goten en een ingenieus uitgedacht stelsel van rolstoelvergrendeling.
De rolstoelen worden zo geplaatst dat elke gebruiker een goed zicht naar buiten heeft. In de huifkar kunnen 4 rolstoelen geplaatst worden. Daarnaast is er nog plaats voor begeleiders. Twee ligbak- en/of brancard-patiënten met begeleiders kunnen met de huifkar vervoerd worden. De huifkar is voorzien van avondverlichting. Dit is zeer uniek! In totaal kunnen 12 volwassen of 20 kinderen met de huifkar vervoerd worden.


 Rondritten in Huifkar

RONDRITTEN

De huisvesting, alsmede het startpunt van de huifkarritten, ligt aan de rand van Brabants grootste natuurgebied; ‘Natuurpark De Maashorst’ (2000 ha). Dit gebied is uitgestrekt met een afwisseling van heide, stuifzand, hakhout en loofbos, alsmede akkers en weilanden. Om hier de natuur in de hand te houden grazen er nu Schotse Hooglanders, een kudde paarden, heideschapen en geiten. Waar men niet te voet of al rijdend in een rolstoel kan komen, daar kan de huifkar of koets van Stichting Ons Vertier wel komen. De koetsier(ster) kent de omgeving op zijn duimpje, en begeleidt de rit met leuke anekdotes en liedjes. Tijdens de huifkarrit is een bezoek aan het Bezoekerscentrum ‘Slabroek’, centraal gelegen in dit gebied, mogelijk. Houdt u meer van gezelligheid en mensen, dan is het mogelijk om een bezoek te brengen aan het moderne en gezellige winkelcentrum van Uden. Een bezoek aan het ‘Museum voor Religieuze Kunst’, ook gelegen in het centrum van Uden, kan hiermee worden gecombineerd.
Voor de kinderen is een bezoek aan Kinderboerderij Uden ook te regelen.Dankzij sponsoring hebben wij nu een ontvangstruimte en een rolstoeltoilet op ons bedrijf.